Как металните отпадъци могат да украсяват декора?

Да сте заобиколени от отпадъци доброволно, че и да си платите за този екстравагантен декор? Абсурд! Това звучи страшно нелепо. Отпадъците трябва да се изхвърлят надалеч. Завинаги!

Да, но често това ги превръща в боклуци. Боклуци, които трайно унищожават околната среда.

Унищожават я трайно, особено ако са устойчиви на времето.

Като устойчивата метална скрап.

Когато се изхвърля метал за скрап, се създава гигантска щета за околната среда, защото този вид отпадъци е устойчив, твърд, обемен, агресивен. Пълнят се кофи за боклук и сметища с метален материал, който е изгубен завинаги за човечеството, но продължава да е фактор за състоянието на околната среда.

А металните отпадъци са благодатни за рециклиране. В предишна статия ви споменахме някои основни ползи от рециклирането на метал.

Това, което сега ще ви разкажем е за един друг път на отпадъците от метал. Път към артистичното.

 

Когато металът става артистичен декор

В Полша са открили нова стойност в рециклирането на метални отпадъци. Артистична стойност.

Сред забележителностите на полския град Прушков е все по-популярната Галерия на стоманените фигури, вдъхновена от световноизвесния Музей на восъчните фигури "Мадам Тюсо".

Уникалното в нея е, че металните отпадъци са преобразувани в артистични скулптури. И всъщност се оказва, че рециклираният метал може да придаде съвсем нов и специфичен блясък на известни образи от ежедневието.

Например в галерията може да се насладите на скулптури от метални отпадъци на анимационни герои, политици, музикални звезди, марки автомобили, известни шоу звезди.

 

Какви конкретно фигури от метални отпадъци може да видите в Галерията в Прушков?

Колекцията е богата, но за да засилим любопитството ви от забележителностите на Прушков, ще споменем някои интересни експонати.

Те са най-разнообразни: роботи, супергерои, филмови персонажи, реконструирани модели автомобили. За всеки има нещо любопитно, затова не се колебайте да вземете и децата с Вас. Определено ще им харесат някои солидно конструирани фигури на любимите им герои – като Батман, Пришълеца, Йода от Междузвездни войни, Спайдърмен...

И като Хълк например...

 

Големият стоманен Хълк вдъхва невероятни сили и енергия в това артистично приложение на рециклираните метални отпадъци.

И разбира се, като говорим за метал, няма как да подминем рок темата. За любителите на тежката музика и свободен рокерски лайфстайл, галерията предлага страхотни експонати на рокерски мотори, изцяло от рециклирани метални отпадъци.

Само металното звучене на някой велик риф от емблематично рок парче остава, нали?

 

А нещо по-...културно?

В галерията има и специални фигури от метални отпадъци, посветени на емблематични личности, белязали културата на поколенията, като Майкъл Джексън например...

 

Полската Галерия на металните фигури показва, че можем да творим красота и от отпадъци . Само трябва да мислим градивно, творчески, чисто.

Чистият ум ражда красота! И превръща дори отпадъците в артистичен декор.

 

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment