Изхвърляй умно

Да се изхвърлят отпадъци е отговорна задача. Трябва да се прецени обемът на боклука, видът генериран отпадък, транспортът до подходящо сметище.

И ако отпадъците са повече, по специфични и генерирани в процес на интензивна работа – например тежък ремонт -, винаги се появява рискът от грешки и съответно глоба за неправилно изхвърляне на боклук.
Така си причиняваме непредвидени разходи и замърсяваме околната среда.

Затова подходът към отпадъците трябва да е маркиран с отговорност и здрав разум. Разберете какво трябва да направите със строителните отпадъци след ремонт и как да поръчате извозване с контейнер така, че всичко да мине гладко.

Фирмите за извозване на отпадъци развиват все повече предложенията и подхода си към клиентите, за да бъдат по-гъвкави и ефективни. Така може да разчитате на професионално отношение и индивидуализирани оферти за извозване на отпадъци до подходящо сметище.

Наред с това...

Развиват се и контейнерите за отпадъци.
Даже са напът да поумнеят!
Как така?

От известно време се разработват и постепенно влизат в употреба така наречените умни контейнери.
Какво представляват те?

Умните контейнери за отпадъци са с вградени сензори, които отчитат:

колко са пълни към дадения момент

• кога са готови за извозване, поради запълнен капацитет

• каква е температурата на отпадъка и други...

Какви са ползите от умните контейнери за отпадъци?

Много са и още не всички са опознати добре, защото тази технология не е разгърнала целия си потенциал.
Най-общо умните контейнери умножават ефективността в събирането, извозването и изхвърлянето на битови и строителни отпадъци.

Ето някои от основните ползи:

Намалява се вероятността от натрупване и разпиляване на отпадъците. Умните контейнери показват колко са пълни и така могат да бъдат извозвани навреме

Оптимизира се работата по извозване на контейнерите, защото камионът пристига да ги вземе, когато са наистина пълни. Така графиците за извозване стават по-рационални.

Информацията за актуалното състояние на контейнерите става по-точна и коректно предадена, тъй като данните се отчитат от сензори и веднага се подават към мобилното приложение на фирма за извозване на отпадъци. До голяма степен е отстранен човешкият фактор.

За фирмите оптимизирането на графиците за извозване е може би най-голямата полза. Намалява се нуждата от проверки, както и рискът от некоректно подадена информация. Фирмите знаят състоянието на контейнерите и планират по-прецизно обработката им.

Което в крайна сметка спестява много грешки и непредвидени разходи.

Да изхвърляме умно и отговорно - подкрепени от новите технологии.

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment