Изкъртващо тежка част от ремонта

Ще правите ремонт. Основен. Добре, но това изисква доста усилия, разходи, ангажименти.

Първо е разрушаването на старото, износеното, мръсното. Обикновено всеки основен ремонт започва с къртене бетон, къртене на плочки, сваляне на мазилки, събаряне на стени.

Особено ако искате да усвоите пространство в стария си апартамент. Например живеете в София, в обикновен панелен блок. И имате доста малка кухня.

Кухнята в някои български жилища е толкова миниатюрна, че според някои западни стандарти може би минава по-скоро за килер.

И искате да я разширите малката кухня. Като усвоите балкона. Това е доста често срещана ремонтна практика в българските жилища.

Също срещана практика е разбиване на част от стена в апартамент с цел обединяване на стаи. Така постигате повече пространство и се преборвате с непрактичността на това коридорите и завоите в жилището да заемат голяма част от квадратурата му, за сметка на по-отворените пространства.

За всякакви такива по мащабни прекроявания на дома е нужно да се мине през тежък етап на къртене на бетон. И веднага след това на почистване и извозване на строителни отпадъци.

Не ви съветваме да се захващате сам с тази работа. По-добре ангажирайте професионална фирма за къртене. В доста от случаите същата фирма ще ви предложи и извозване на отпадъците. А ако ремонтът е наистина мащабен и продължителен, ще можете да сключите и някакъв договор за абонамент и така извозването на боклука да става периодично, на порции и предварително уговорени интервали.

Свържете се с Хипо-3 за къртене на бетон и извозване на строителни отпадъци и ще забравите за мръсотията и олелията покрай ремонта по-бързо, отколкото сте предполагали.

Все пак ще ви ориентираме – на много базово ниво обаче – какво ви очаква, ако се заемете с къртене на стени, сваляне на мазилка, изнасяне на строителен отпадък в чували...

Общо взето тежка хамалогия.

Особено къртенето.

Къртенето на бетон и събарянето на стени са сред най-тежките и времеемки дейности покрай всеки основен ремонт.

 

Избиране на правилния инструмент за къртене

Без точния инструмент и най-добрият и отдаден майстор е безсилен. Някои майстори съветват първо да направите няколко удара с чук, за да прецените здравината на конструкцията. Но така или иначе в повечето случаи ви трябва къртач. Ако изберете по-мощен къртач, ще си спестите време и усилия. При всички случаи, преди къртенето се замислете за инструментите и обърнете специално внимание на професионалните машини. Доста хора препоръчват мощните къртачи Bosh. Особено голямо внимание обърнете на дръжката на къртача. За да къртите ефективно и да не се уморявате бързо, посъветвайте се и намерете къртач с ергономична дръжка.

 

Завийте всичко преди къртенето

Особено къртенето на стени е много... прашна работа. Навсякъде се разхвърчат отломки, стара мазилка, парчета бетон... Мебелите ви може да бъдат съсипани от праха и отпадъците, затова покрийте хубаво всичко вкъщи, преди къртенето.

 

Къртете умно

Независимо че става дума за грубата дейност къртене на стена, трябва да се подхожда с разум. Процесът на къртене много рядко протича по еднообразен начин и ситуациите трябва да се премислят.

Затова освен да държите здраво машината, трябва да преценявате силата и ъгъла на натиск. Обикновено бетонните смеси са съставени от разнообразни пропорции  камък, пясък, чакъл, цимент, минерални и химични добавки. Освен това с времето може да са се появявали разнообразни течове и напрежения в конструкцията, които да са оказали непредвидимо влияние в нейни отделни сегменти.

Това изисква да сменяте силата на натиск, ъгъла на къртене, посоката на удар и т.н. Не разчитайте основно на грубото разбиване.

 

Преценете внимателно първия си удар

От първия удар често зависи как ще тръгне и протече къртенето по-нататък. Преценете материала, мястото на нанасяне на удара и диаметъра и остротата на секача, с който ще работите.

Най-важното е с първия удар да направите дълбока дупка, от която после да подхванете разбиването. За целта използвайте наклонен секач и ударете силно под ъгъл. Целта е да откъртите голямо парче и да оформите дълбок джоб в повърхността. Някъде около 10-15 сантиметра.

Ако успеете да постигнете това с първия удар, продължете къртенето в джоба, като отчупвате парчета под ъгъл и го правите по-дълбок.

 

Сменяйте посоката на ударите

Това става особено важно, ако не успеете да нанесете добър първи удар. Всеки следващ удар нанасяйте под различен ъгъл и на няколко сантиметра от предишния.

 

 

Подгответе повече чували за строителни отпадъци

Къртенето създава много отпадък. Никога не може да прецените колко точно. Ако материалът поддава на различни места по различен начин, се образуват разнообразни по големина и форма парчета.

Затова, преди къртене на стена, се запасете с повече и разнообразни като големина чували за строителни отпадъци.

 

Вместо обаче да се занимавате сами, потърсете услугите на професионална фирма за къртене и извозване на строителни отпадъци. Свържете се Хипо-3 и ще ви направим специална оферта за къртачни услуги и изхвърляне на отпадъци след ремонт.

Доверете се на професионализъм, опит и експертиза в къртенето, чистенето и извозването.

Защото за всяко нещо си има чалъм. И  грубото къртене на бетон също.

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment