Разберете какво може да се обърка, когато изхвърляте отпадъци

Всички отпадъци, които домакинството или бизнеса ви произвежда, трябва да се изхвърлят в точните контейнери и да се извозят до оторизираното сметище. За София това е сметище Враждебна.

Когато започне да се запролетява обаче – тоест от месец март нататък – много хора се втурват да правят ремонти, да търсят строителни фирми, да изхвърлят и извозват стари мебели от дома си.

И често всичко се прави на юруш. Ей така, да мине гюрултията и лятото да бъде посрещнато на широко, на ремонтирано и на чисто.

Само че в това бързане много често се допускат грешки. Грешки, които костват нерви, разправии, повреди и пръснати залудо пари.

Защо пък не си ги спестите този път?

 

Глоба за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци 

Напрегнат ремонт, планове, графици, планирани отпуски, разправии с комшиите, понякога семейни драми. Тези неща често са част от пейзажа на българите, решили да постегнат дома си преди отпускарския сезон. И се натиска яко педала. Че месец март ей го как ще отлети, после април ще изфиряса яко дим, май и вече става жега, мислите са предимно на плажа, а спестените пари – е, на почивка като на почивка.

Това преминаване от „има много време“ до „е как отлетяха тия месеци“ често причинява грешки най-вече от припряност. Грешки, които обаче се наказват с глоби и непредвидени разходи.

Солената глоба за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци не ви мърда, ако ви хванат да ползвате площите около блока като сметище.

Нерегламентирано изхвърляне на отпадъци се води всяко освобождаване от натрупания боклук на неразрешени за това места – паркове, градинки, междублокови пространства – и изхвърляне на специфични отпадни материали в кофи за битови отпадъци, предназначени за домакинствата.

За да избегнете непредвидени разходи, преди да запретнете ръкави за предстоящия ремонт, запознайте се с актуалните разпоредби и глоби за незаконно изхвърляне на отпадъци.

 

Разправии и допълнителни разходи при поръчка на контейнер за отпадъци 

Много често, особено покрай суматохата около ремонта, хората не планират добре поръчката на контейнер за отпадъци.  Това довежда до грешки, които отново може да костват глоби и други видове непредвидени разходи.

Например, когато не направите своята поръчка на контейнер за отпадъци навреме и не подготвите нещата предварително, може несъзнателно да причините проблеми и допълнителни разходи.

Конкретно ако количеството отпадъци впоследствие се окаже по-голямо, ако е затруднен достъпът до обекта, ако няма парко място, може да се създадат проблеми и непредвидени разходи.

Особено важни са условията и съседите в блока. Когато продължително време сте правили ремонт и така да се каже сте озвучавали посрещането на пролетта за съседите си, може да берете ядове. Ако спрат асансьора или дори ако просто забавят изнасянето на отпадъците, за да си отмъстят за нещо, накрая може Вашите нерви и портфейл да го отнесат.

Запознайте се по-подробно с възможните усложнения при поръчка на контейнер и извозване на отпадъци след ремонт, за да си спестите ядове и пари.

 

А, знаете… Хипо-3 сме с Вас. Кажете пред какви предизвикателства сте изправени и ще помагаме.

Всички сме хора! Нека се държим човешки.

За да ни е чисто, спретнато и подредено, щом пролетта разцъфне.

 

 

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment