Почиствайте склада редовно и запазете основното му предназначение

Да си кажем честно: Голяма част от българите имат мърляво отношение към помещения като складове, мазета, тавани, входове на жилищни сгради. И резултатът от него е:
Размиване на предназначението на съответното помещение.
От място, на което да си пазите някакви лични неща, мазето се превръща в „там, където аз рядко стъпвам, пък камо ли жената“.

От място, на което да съхранявате стоката си, складът се превръща мръсно помещение,, в което е по-добре да се влиза със специално, по-защитено облекло и затова го държим далеч от погледите на шефове, партньори, гости и клиенти на фирмата“.
А на средата тъкмо в складовете особено влияе българската реалност. Много често складовете са заплашени от наводнения, резултат на амортизирана канализационна система.


Наводненията в склада

Ставате сутрин, отивате до магазина си, отключвате и отваряте вратата и... ви лъхва. Лъхва ви един тежък въздух, миризма на застояло, влажно, мръсно.
Складът се е наводнил. Отново!

А причините – всякакви: проблем в канализационната система на сградата, спукана тръба... Наистина складовете в България са много сериозно застрашени от амортизираната канализационна система.

А също и от подпочвените води
София например почти „плава“. Толкова много са подпочвените води на територията на столицата ни, че в някакъв смисъл под нея си е езеро. Езеро, което при по-обилни валежи си приижда.
Това е сериозен проблем за складовите помещения. Не са един и двама хората, осъмвали с „уханието“ на мръсотия и застояла влага, разнасящо се от склада.

Освен че миришат лошо, наводнените складови помещения струват много на всяка фирма. Става дума за увредена стока, влошен климат в цялата сграда, пропиване на мръсотия навсякъде.


Затова складовете не бива да се превръщат в сметища

Складовите помещения са помещения за съхранение на стоки. Не на боклуци, не на ненужни мебели от офиса, не на остарели инструменти. Само на стоки. При това такива, които участват активно в оборотите на фирмата.

За последните трябва пространство. Нещо повече: необходимо им е специално място, на което да са максимално защитени и максимално удобни за манипулиране.
Не бива да ги оставяте, където намерите място в склада, защото така ги излагате на риск.


Редовно подреждайте и почиствайте склада си

Така ще си спестите удобство и главоболия - които в крайна сметка ще ви костват и пари – под формата на увредена стока, големи и внезапни разходи за отводняване, разходи за спешни хамалски услуги.
Освен това...

Отпадъците в склада често са по-специфични
Често не става дума за нещо дребно, което за минути ще хвърлиш в кофата за боклук. В складовете се съхраняват разнообразни стоки, материали, суровини, които с времето или след наводнение се превръщат в специфични отпадъци.

Отпадъци, които не може да изхвърлите просто така - с 1-2 разходки до кофата за боклук отсреща.
Строителните отпадъци са сред най-проблемните видове отпадъци. Съставът им е много специфичен, отличават се с повишена токсичност, нанасят сериозни поражения върху околната среда, изхвърлянето им често е свързано с допълнителни усложнения. Строителните отпадъци трябва да се извозят със специални контейнери и до определено за тях сметище.


Специализираните услуги за почистване на склад

За да се отървете бързо и безпроблемно от мръсотията в склад, свържете се с професионалисти. Хипо-3 е специализирана фирма за извозване на отпадъци и почистване на складови помещения на територията на София. Фирмата предлага товаро-разтоварни услуги и изнасяне на строителни отпадъци в специални чували.
Също така, отпадъците от склада са извозвани в специализирани контейнери и до специализирани сметища.
Това е най-рационалният начин да се отървете от отпадъците в склада и от главоболията покрай тях.
И ще използвате склада си за основното: съхранение на важното за бизнеса!

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment