Ново жилище, а в мазето…

Ако тъкмо се нанасяте в ново жилище, помислете в по-голям мащаб за предстоящото предизвикателство.

Определено се вълнувате от смяната на обстановката, от обзавеждането, от това своеобразно ново начало в живота Ви.

Само че не всичко е само розово. Особено ако сте купили новия си апартамент в по-стара кооперация, а продавачът не е обелил и дума за общи части, мазета, мръсотия, съседи с „мръсни навици”.

Ами, ще се наложи да поизчистите. А може би и да поизкъртите това-онова. Особено ако с предишния собственик на жилището имате твърде различни виждания за уют в дома.

Най-добре наемете фирма за къртене, чистене и извозване. Иначе ще потънете в пот, прах и мръсотия още с прекрачването на прага на новия си дом, което ще помрачи до голяма степен сериозната стъпка в живота Ви.

А професионалистите...

Професионалистите ще свършат всичко – чисто, сравнително бързо и безопасно.

А накрая ще Ви отърват и от отпадъците след ремонта и разчистването на новия Ви дом. Така наистина, със стъпването в новото жилище, сякаш отваряте нова страница. Чиста страница, на която да напишете своя вълнуваща история за весели приятелски сбирки в нов дом.

Освен къртенето, почистването на самото жилище и изнасянето на отпадъци след ремонта, има още нещо, още един детайл от нанасянето Ви, който често се пропуска, но е важен...

Скелетите!

Скелетите в мазето!

Не, нямаме предвид някакъв хорър сценарий, въртящ се около нищо неподозиращи новодомци...

Ако се нанасяте в ново жилище, но в не толкова нова кооперация, в началото няма да имате представа какви хора са Вашите съседи и в какви взаимоотношения са помежду си.

А в душичката на маса българи от време оно е да пазят с години стари вещи, мебели, инструменти и всевъзможни пособия в мазето. За съжаление някои пък имат и навика да складират боклуци в мазетата. Боклуци, които с годините се натрупват и превръщат мазето в... зловонен декор на комшийски хорър. Или на комшийска комедия, ако сте по-ларж, по-широкоскроени.

Някои съседи пък напук си правят мръсно – в буквалния смисъл – като враждата датира от десетилетия назад.

Представете си какво може да заварите в мазето!

Може да е такъв ужас вътре, че да се погнусявате от мисълта, че сте наблизо. Камо ли пък от вероятността да влезете и да почистите.

Затова помислете за почистване на мазе, когато се нанасяте.

 

Вариантите?

Единият вариант, който много българи сякаш смятат за единствен, е да хванете двама роми, да им дадете 30-40-50 лева, да им обещаете „каквото си харесате в мазето, ваше е” и да изчакате да свършат работата. Само че това Ви ангажира с непозната и вероятно не дотолкова приятна за Вас задача по издирване на точните хора. Защото не можете да пуснете обява „Търся двама роми за изхвърляне на отпадъци” нали... Не е оферта някак си. Да се занимавате с издирване на роми. При това на роми с достатъчно голяма и издръжлива каруца.

Има по-интелигентен и чист вариант. Свържете се с фирма за извозване на отпадъци. И знаете ли? Често можете да получите комплексна услуга почистване на мазе. Потърсете сериозна фирма, която ще се заеме с къртенето в новото Ви жилище, с почистването след ремонта и с изнасянето на боклуците от мазето.

Просто трябва да помислите предварително и да се сетите за евентуално натрупания боклук в мазето на кооперацията. И да организирате всичко накуп предварително.

 

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment