Изхвърляне на отпадъци, след основен ремонт на баня? За всичко си има хора!

Крайно време е за основен ремонт на банята. Тя просто вече не отива на другата част от дома, която е обновена, модерна, чиста.

Колкото и да е неприятно, заемете се с ремонта на банята сега!

Най-трудоемката и отблъскваща работа е да се избият старите плочки в банята и да се почисти мръсотията. Те са захабени, грозни, попили влага и мръсотия. Къртенето на плочките е тежка работа.

И изисква умения. Не е просто удряне и хвърляне.

Съветваме Ви да се обърнете към професионалисти за къртенето на плочките в банята. Те имат подход, специални ръкавици и инструменти, идея за най-подходящото място, от което да се започне.

Също подход изисква и лепенето на нови плочки в банята. То също не е просто да намажеш сместа по повърхността, да поставиш плочката и да натиснеш, докато хлътне достатъчно.

Всъщност някои „майстори по бани” точно така си го представят. Затова, за съжаление, често в България, когато правите ремонт на баня, е разумно да осигурите

безпристрастен

и достатъчно адекватен

НАБЛЮДАТЕЛ на процеса Поставяне на плочки в баня.

И най-добре този човек да Ви е близък роднина или приятел.

Ако пък той самият може да свърши работата – разкошно.

Защото истината е, че в България е пълно с „баш майстори”, за които „точно па лепенето на плочки в баня е фасулска работа и няма ядове”, а като се получи някъде разминаване между плочките, положението е „няма страшно бе, то по-натам ще се компенсира – не се шашкай толкова”

Ще се компенсира, компенсира, ама... после отначало трябва да се започне, понеже ситуацията ескалира до „еее, вярно ли, как па така станА”

Та, винаги, дори и за ремонт на една малка баня, първо помислете за това как да осигурите професионалистите. И не обръщайте внимание на приказките на познати от сорта на „абе споко бе, тука имам едни момчета, много нахъсани, работливи, абе симпатяги – и няма да ти вземат много, защото с мои хора”.

Истинските майстори си личат. Истинските  плочкаджии – също. Винаги! Никога не подценявайте майсторлъка дори в лепенето на плочки за баня. Особено ако самите Вие през живота си даже парченца от пъзел не сте редили много-много.

 

Каква е разликата в професионализма?

Тя е на много нива. Обаче основата си личи ясно – за очите, които гледат внимателно, разбира се. Умелият плочкаджия всъщност не се занимава с лепене на плочки. Той подрежда пъзел. Предварително скицира в главата си помещението, разделя го на зони, измерва. И лепи плочките по план.

А ако се получи разминаване, не си казва „нищо по-натам ще видя как да компенсирам евентуално”, а проверява на момента отклонението от цялостния план. И работи чисто.

Чистота всъщност е условие за качество във всеки ремонт. Включително и в ремонт на баня. И както е разумно да се доверите на професионалист за лепенето на плочките, така трябва да потърсите професионална помощ и за изхвърлянето на отпадъците, след ремонт. Особено ако става въпрос за строителни отпадъци.

Реално изхвърлянето на отпадъци и товаро-разтоварните дейности след ремонт – дори и след ремонт на баня – изисква много усилия. Ако са изкъртени например около 5-10 квадрата плочки плюс циментова замазка плюс сменени стари тръби – в случай че наистина се развихрите с ремонта – по груби сметки може да Ви трябват поне около 20-25 пълни догоре чувала с боклуци. При това тежки, тъй като става дума за строителни отпадъци. И всички трябва да бъдат извозени с контейнер за строителни отпадъци и изхвърлени в

СМЕТИЩЕ ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ!

Именно - в организирано, оформено, оторизирано сметище за строителни отпадъци.

И както дори за поставянето на нови плочки в банята се изискват подход, умения и инструменти, така и за събирането, товаренето, сортирането, извозването и изхвърлянето на строителни отпадъци след ремонт до сметището се изискват...

ами същите неща.

Ако се засилите да изхвърляте строителни отпадъци – дори само отпадъци и плочки, след ремонт на баня - сами, ще се изнервите безкрайно от десетките непредвидени неща. И постоянно ще се тюхкате: Защо пък точно на мен? Защо трябва да е лесно, като може да е трудно?!

Не сте каръци. Просто не сте предвидили усложненията и не сте потърсили помощ от професионалисти.

Е, не постъпвайте така при следващия ремонт.

Запознайте се с офертите на Хипо 3 за извозване на строителни отпадъци в София и ще разчистим за нула време пътя до  успешния край на ремонта.

И няма нужда да превръщате мазето си в склад за плочки за баня, стари мебели, непотребни тръби и прочее отпадъци. Складирайте там нещо наистина ценно – като бидони с домашна ракия примерно.

А Хипо 3 ще се погрижи за отпадъците!

За всичко си има хора!

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment