10 съвета за почистване след ремонт

Пролетта навява мисли за основно почистване на дома. Даже за неговата пълна реставрация. Нормално. По това време на годината всичко се буди за нов живот и е естествено да ви се прииска да посрещнете слънчевите дни с обновен дом.
Затова се замисляте да се заемете с дълго отлагания ремонт на дома.

Основният ремонт на дома е необходимост, грижа, ангажимент. Но също е и отговорност, уверен ход напред, поглед в перспектива. Затова не го отлагайте твърде дълго. И не го правете измъчено, на парченца, колкото да се хвалите, че вече ремонтирате жилището си.

Запретнете ръкави и използвайте хубавото време през пролетта за един наистина ефикасен ремонт. А за да бъде реновацията на Вашето жилище осезаема по-рано, овреме помислете за ефективно почистване след ремонта.

Представяме Ви 10 съвета за почистване на мръсотията след основен ремонт на дома и Ви призоваваме навреме да се замислите за още:

• В началото опишете всички почистващи препарати и принадлежности, които ще са Ви необходими. Опитайте се да си представите по-ясно боклуците, които ще произведе замисляния от Вас ремонт и се пригответе с точните средства за почистване. Не забравяйте да се снабдите с повече кърпи, стълба за високите места в дома, където задължително ще се насъбере доста прах, разнообразни смеси и препарати за почистване. Хубаво е също да отделите време и да помислите за безвредни средства за почистване, като лимонена киселина, оцет, сода, с които да избегнете твърде интензивна употреба на химикали в дома си.

• Още в началото изхвърлете едрите отпадъци и почистете следите от тях. Освен че заемат място, те са непрестанен източник на нови замърсявания –
прах, полепнали химикали, зацапвания от разнообразни смеси и т. н.

Не третирайте веднага всяко място в дома с препарат. На някои места е по-ефективно първо да забършете със суха кърпа, за да падне всичкият прах, преди да започнете с мокро почистване.

• Изчистете с препарат всички предмети, които са били в зоната на ремонта. Дори да не изглеждат видимо замърсени, при всички случаи са попили прах и мръсотия.

Горното важи особено за осветителните тела, рамките на вратите, дограмите. Хубаво ги избършете с напоена с почистващ препарат кърпа.

• След края на ремонта, обезателно почистете всички климатици и абсорбатори в дома. Филтрите им със сигурност вече ще са се задръстили с прах и отлагания, което ще прави средата в жилището нездравословна и ще бъде предпоставка за бърза амортизация на електроуредите.

За да отстраните безопасно загрозяващите следи от боя по стъклата на прозорците, използвайте памук, напоен с лакочистител. Ако искате пък да избегнете поява на следи от боя по прозорците, пробвайте предварително да минете ръбовете със сапун, за да ограничите полепването й.

Ако някъде забележите следи от силикон, изчакайте го първо да изсъхне и тогава го отстранете. Иначе почистването може да се затрудни значително.

За качествено и безопасно почистване на паркета след ремонт закупете специални препарати за почистване на дървена подова настилка. Иначе рискувате мръсотията да попие в паркета и да замърсява постоянно средата в дома, а подовата настилка да бъде увредена.

Още веднъж ще подчертаем, че е важно възможно най-бързо да се отървете от едрите отпадъци, вследствие на ремонта. Пречат и носят още и още мръсотия. Трябва Ви помощ – най-добре от специализирана фирма за почистване. Свържете се с Хипо 3 за извозване на едрогабаритните боклуци. Сега може и да се възползвате от специалната ни оферта, с която ще получите шанс за печалба, с която да отпразнувате обновяването на дома, след ремонта.

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment