Нека през 2017 година бъдем по-мъдри и по-отговорни към околната среда

Отпадъците навяват асоциация за нещо мръсно. Нещо, което трябва да стои далеч от нас. Ако може да бъде заровено дълбоко. Само че боклукът може да има и друго лице. Искрящо лице. Празнично лице.

В края на годината в НДК това празнично лице на боклука грейна и впечатли всички посетители. Националният дворец на културата се сдоби с елха от отпадъци.

Празничното „дръвче” в НДК бе украсено, вместо с традиционните искрящи топки и гирлянди, с отпадни материали и цветни платки от бракувани прожектори, останали след ремонта на сградата. Инсталацията бе наречена „Елха”, а една от създателките на уникалното коледно украшение сподели, че:

„Посланието е да сме по-иновативни, по-модерни, по-шарени и по-добри.” Сред основните отпадни материали за оригиналната украса за Елха в НДК бяха използвани панели от окачените тавани в залите и плаки от бракувани осветителни тела.

Тази коледна инициатива в НДК ни напомня за това колко ценни материали изхвърляме, без изобщо да се замисляме. Това са материали, в които още може да има живот. Или на които една капка креативност и една щипка артистизъм могат да вдъхнат живот.

И въпреки че празниците минаха, Ви предизвикваме да бъдете отговорни и артистични през Новата 2017 година, за да се чувствате празнично непрекъснато. Разчупете мисленето си за боклука. Изхвърляйте някои отпадъци отговорно и с мисъл за околната среда, а други превръщайте в оригинални творения.

Като извор на идеи може да ползвате например информация за някои инициативи за оползотворяване на отпадъци като тези на екологична работилница под надслов „Да направим ново от старо”.

Интересно ще е и да проследим дали ще има развитие с проекта за превръщане на смога в Китай в диаманти. Или поне в нещо не толкова вредно за хората.

Бъдете винаги нащрек за свежи идеи, които правят средата по-красива и по-чиста. Бъдете оригинални, свежи, креативни, смели, отговорни. Нека 2017 година бъде по-чиста, свежа и артистична за всички нас.

Желаем на Вас и на любимите Ви хора една по-чиста, по-вдъхновяваща и по-успешна година, в края на която да сте по-горди, по-мъдри и по-щастливи!

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment