Скания – компания, която непрекъснато инвестира в бъдещето

Скания е международна компания за производство и продажба на автобуси, камиони, влекачи, контейнеровози, самосвали и за осъществяване на сервизни услуги и обучение на водачи. Международните си успехи компанията дължи на огромния си опит на пазара на транспортни услуги и превози, страхотната си капиталова база от тежкотоварни автомобили и невероятния екип, специализиран в областта на транспорта, логистиката и превоза на разнообразни материали из цял свят.

Но най-вече Скания дължи своя подем на философията, която компанията следва от своето създаване. Да надникнем в нея.

 

Философия на Скания – устойчивост, разум, индивидуален подход, инвестиции

Скания е компания, която не спира да инвестира в развитие. За разлика от много други компании обаче, лидерите в Скания отдавна са осъзнали, че устойчивото развитие идва не само от инвестиции в бизнеса, а и от инвестиции в средата.

С тази представа за устойчив бизнес, Скания работи съвместно с правителства в полза на изграждане на една по-устойчива и плодотворна среда за всички. За тази цел, компанията инвестира в създаване на енерго-ефективни продукти и решения, които позволяват да се постига повече с по-малко използвани ресурси. Едно такова решение на Скания е Scania Fleet Management.

 

Какво представлява Scania Fleet Management?

Накратко това е модел за оптимизиране на транспортния поток и логистиката, с прилагането на който Скания се опитва да намали драстично разхода на енергия в цялата си дейност навсякъде по света – по-точно в 54-те държави, в които компанията оперира.

Когато закупите автомобил на Скания – например камион V8 -, с който възнамерявате да осъществявате редовни превози на стоки на дълги разстояния, приложението Scania Fleet Management ви позволява да следите и докладвате за всякакви неизправности на превозното средство и да планирате обслужването по-добре. Така намалявате риска от инциденти на пътя, както и вероятността за прекомерно замърсяване на околната среда.

От Скания обещават да продължат с внедряването на модерни технологични решения в транспортния бизнес и да правят превозните средства все по-„умни”. Компанията все по-често излиза на пазара с нови модели камиони, автобуси, двигатели.

 

Основни продукти на Скания

Марката Скания е позната на пазарите най-вече с надеждните и все по-модернизирани камиони, автобуси и двигатели. Компанията се старае постоянно да усъвършенства моделите, прилагайки най-съвременни технологични решения.

 

Камиони и товарни автомобили за извозване на отпадъци Скания

Скания произвежда камиони и товарни автомобили изцяло съобразени с целите на бизнеса. Специфичното в подхода на компанията е, че бизнес предизвикателствата на клиентите са господар и двигател на технологичните решения. Така от Скания се фокусират върху типа превози, които ще извършва съответният модел камиони.

Пример в това отношение са гамата камиони V8. Това са лесно разпознаваеми мощни камиони, идеални за превоз на тежки строителни материали на дълги разстояния. Камионите от тази серия на Скания се отличават с изключителни показатели – 730 к.  с. и 3000 HМ въртящ момент.

Всичко в този модел камиони на Скания – от двигателите, през проектирането на системите за управление на работата им, до системата за директно впръскване на гориво и системата за контрол на емисиите – е произведено в завод на Скания. Резултатът: най-мощният камион в света в сферата на тежкотоварния транспорт.

Освен камиони, за нуждите на тежкотоварния транспорт Скания произвежда и техника за извозване на отпадъци. Скания произвежда контейнеровози, самосвали, бобкати, с които могат да се извозват големи количества строителни отпадъци. Тези превозни средства са създадени специално да максимализират експлоатационното време на база на къси разстояния при много часове на експлоатация на двигателя. Снабдени са с вакуумни и водни помпи и широка гама трансмисии, шасита и приспособления за задвижване, за да покрият всички нужди и усложнения при извозване на боклук.

 

Автобуси Скания

Скания се стреми да произвежда превозни средства за всички. Независимо дали става въпрос за сериозен автопарк на голяма корпорация, за компания за превоз на пътници, или за обикновени туристически, градски и междуградски превози. Скания винаги откликва с точната гама автобуси.

Интериорът на всички автобуси Скания гарантира спокойствие и уют при всяко пътуване, а обучението на водачите обещава сигурност и комфорт.

Всеки транспорт на дълги разстояния с автобуси на Скания е сигурен, спокоен и ефективен. А компаниите с голям автопарк могат да персонализират пръчката си, спрямо условията и целта на транспорта, които ще предоставят. Скания дава свобода и гъвкавост в избора на модел автобуси, с оглед на интериор, двигател, шаси, предавки, климатик... Така всички се чувстват комфортно, независимо дали транспортът се осъществява по гладките магистрали на Европа,  покрай плажовете на Бразилия, по планинските пътища на Индия, или в провинциите на Англия.

 

Двигатели Скания

Двигателите на Скания се проектират с идеята за надеждна и едновременно с това високоефективна работа. Скания не спира с разработките на високотехнологични двигателни технологии, водещи до по-висока производителност и повече икономичност.

Издръжливи и икономични, двигателите на Скания обещават дълга и безпроблемна работа, с отговорност към околната среда.

Производителността на двигателите е смайваща. Скания разполага с двигатели в диапазон 202-730 kW, които гарантират надеждна работа при всякакви условия и за всякакви цели – болници, кариери, морски условия. Двигателите са винаги насреща и гарантират икономия на гориво. Специално за тази цел в двигателите Скания се инсталира системата XPI.

XPI е система за автоматично контролиране на подаването на горивото и налягането при впръскване, според специфичните условия и във всеки един момент. Тази усъвършенствана система за подаване на гориво се приспособява към променящите се скорости и ситуации, за да извлечете полза от всяка капка дизелово гориво. Така ще усетите на какво се казва производителност в тежкотоварния транспорт.

 

История на Скания

Скания има богата история, изпълнена с търсене на иновативни транспортни решения. В началото, през 1891 година, компанията стартира с производство на железопътни, товарни и транспортни вагони. 20 години по-късно се появява Scania-Vabis – компания за товарни автомобили, продукт на сливането между компанията за производство на железопътни вагони Vabis и базираната в Малмьо компания за производство на машини Scania.

През 1911 година е произведен първият автобус и се развива производство на автобуси, камиони и автомобили едновременно в Малмьо и Сьодартеле. 12 години по-късно, през 1923 година, инженерът на Скания Август Нилсон разработва четирицилиндров двигател с много подходяща мощност специално за автобуси, камиони и товарни автомобили. А през 1936 година пресата е сериозно впечатлена от  първия дизелов двигател на Скания.

Скоро следва нов скок. Обществеността е изумена от дизеловия двигател с директно впръскване, разработен от инженерите на компанията. Двигателят добива такава популярност, че си спечелва прозвището „400 000 – километров двигател”

През 1961 година Скания излиза от Швеция, с първата си производствена база, позиционирана близо до Сао Паоло. Разрастването дава страхотни плодове и едва 8 години по-късно, през 1969 година, Скания впечатлява света с най-мощния за времето си двигател в ниския диапазон обороти V8 турбо с мощност 730 конски сили и 3500 Hm въртящ момент .

През 1980 година Скания произвежда първия си модулен тежкотоварен автомобил, а през 1988 третата серия от тези автомобили печели приза „Тежкотоварен автомобил на годината” за Европа.

2000 е юбилейна година за компанията. Тогава от поточната линия на компанията слиза милионният автомобил Скания. Следват години на непрестанни иновации. След 2009 година стартира производство на иновативен автобус Scania Touring, произведен в партньорство с китайския производител Higer, а след 2010 година Скания въвежда първите в Европа тежкотоварни автомобили Euro 6 и доставя своя серия от 150 000 автомобили с телематична система.

 

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment