Как да установите реалната вместимост на контейнерите за отпадъци

Кога прибягвате до избор на контейнер за отпадъци? Когато трябва да изхвърлите по-голям обем боклук и когато той е по-специфичен. Струва си внимателно да проучите различните видове контейнери за отпадъци, тяхната здравина и вместимост.

Това е отговорна задача. Нерегулираният и в голям обем боклук, който прелива от контейнерите застрашава околната среда и здравето на всеки един от нас. Освен това загрозява пейзажа значително. Ако превърнем междублоковите пространства, градинките и парковете в импровизирани сметища, осеяни с преливащи и потрошени кофи за боклук, освен мръсна и вредна, цялостната атмосфера ще бъде изключително неуютна.

Затова е важно да знаем повече за контейнерите за отпадъци. И да използваме различните видове контейнери за боклук наистина по предназначение. Защото, ако допуснем неконтролирано смесване на боклука, освен нехигиенична и грозна среда, може да създадем условия за еко катастрофи и неконтролируеми пожари, причинени от предизвикването на различни химични реакции в специфични и опасни отпадъци.

В предишна статия по темата ви запознахме с характеристиките на основните видове контейнери за отпадъци. В тази ще ви ориентираме за вместимостта на контейнерите. Това е важно, за да сте предварително наясно как да преценявате колко боклук побира даден контейнер и да се предпазвате от спекулации и откровени манипулации в ценообразуването.

За да сте по-информирани и защитени като потребители!

Добрата новина е, че, ако сте по-внимателни и старателни, можете и сами да добиете представа за реалната вместимост на контейнера и за адекватността на офертата към Вас – като цена на контейнера, тип на контейнера, цена на услуга по събиране и извозване на отпадъците и прочее. Представяме параметрите на най-разпространените видове контейнери за отпадъци:

  • 4 кубиков контейнер тип лодка – широчина 90 см., височина 1.40 м., дължина от крайна точка до крайна точка 2.70 м.
  • 7 кубиков контейнер тип лодка – дължина от крайна точка до крайна точка 3.50 м., височина в предния край 1.50 м., а в задния 1 м. широчина 60 м. долу в основата и 1.70 м. в горната част /понеже този вид контейнери са скосени/

Следете за тези параметри, за да установите реалната вместимост на контейнерите. Това ще ви ориентира за адекватността на оферираната цена на контейнера и качеството на предлаганата услуга за извозване на отпадъци.

Ако имате въпроси и нужда от по-пълна ориентация по темата, обърнете се към Хипо-3. Ще се отзовем на мига.

 

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment