По-лесно и по-чисто на строителния обект

Ако планирате да инвестирате в мащабен строителен обект, със сигурност знаете, че има десетки неща, които трябва да съобразите. Най-напред ще ви трябват разрешително за строеж и консултации за узаконяване на строежа.

Нещо, което много често се забравя, особено в началото на проекта и при груб строеж е навременно сключване на договор с лицензирана фирма за изхвърляне на строителни отпадъци. Което е напълно логично.

Още сте на етап груб строеж.. и не ви се мисли за боклука.

Груб строеж се нарича построяването на базисната конструкция на обекта. Тук водещо е планирането на нулевия цикъл и носещия скелет на обекта. Също от огромно значение в тази фаза са планирането на изкопа и всички задължителни мероприятия за същинско започване на строежа:  отводняване на изкопа, ограждане на мястото на строежа, обезопасяване на обекта, построяване на временните поддържащи строежа съоръжения и складове за съхранение на разнообразни строителни материали.

Последното е важно. Трябва ви стратегия за складиране на материала и изхвърляне на строителните отпадъци. Когато изпълнявате обект е важно работата да тече гладко, за да спазите сроковете, упоменати в договора и да се предпазите от непредвидени неприятности.

Такава непредвидена неприятност е глоба, заради необезопасен строителен отпадък. Властите поставят изискване при извършване на строеж да се сключва договор с лицензирана фирма за изхвърляне на строителни отпадъци. Но има и нещо повече...

 

Освобождавате енергия и пространство

Работата с лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци облекчава целия процес. Особено, ако става дума за груб строеж.

Изхвърлянето на строителни отпадъци е трудоемка и времеемка дейност. Освен това може да нанесе много щети, ако не е обезпечена с точната техника.

Трупането на строителен отпадък затормозява работата, а изхвърлянето на големи маси непотребни строителни материали е трудно и бавно. Освен това важно е да отчетете и спецификата на строителния отпадък.

Фирмите за боклук обаче притежават специализирани контейнери за строителни отпадъци тип лодка, техника и опитни екипи. С тяхна подкрепа, ненужните строителни материали се извозват лесно и бързо се освобождава място на строителната площадка.

Намаляват се рисковете, грешките и забавянията в работния процес.

 

Отървете се от изостаналите строителни материали – обърнете се към ХИПО 3

ХИПО 3 е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци в София. Съдействаме при изготвянето на документация за изхвърлянето и извозването на боклук, работим със специализирани контейнери за строителни отпадъци и извозваме ненужните материали до оторизирано сметище около София.

Свържете се с ХИПО 3, за да е по-лесно. И по-чисто!

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

1 Response

  1. Siko

    Една много полезна статия, която е добре да прочетат всички работници.

Leave a comment