Как да изхвърлям строителни отпадъци безпроблемно

Как да изхвърлите безпроблемно строителните отпадъци

При всеки ремонт и всеки строеж се отделя огромно количество строителни отпадъци. Няма как да е иначе – след интензивно къртене, почистване на мазето, използване на най-разнообразни строителни материали.

Строителните отпадъци са по-специфичен боклук. Могат да бъдат определени като по-агресивен вид отпадъци. Строителни отпадъци са всякакви скални материали, бетон, стоманобетон, керамика, бои, лепила.. Също така, в строителните отпадъци могат да попаднат по-специфични вещества и смеси, които да предизвикат по-специфични химични реакции.

Това изисква съобразяване на най-малко 3 неща при изхвърляне на строителни отпадъци:

  • Използване на контейнер за строителни отпадъци – трябва да използвате специализирани контейнери тип лодка, които са пригодени за целта. Изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнер тип бобър нанася щети както на контейнерите, така и на сметовозите.
  • Техника и съоръжения – често строителните отпадъци са тежки и съставени от агресивни за кожата и околната среда материали. В състава им влизат бетон, цимент, бои, скални материали, лепила керамика... Това прави изхвърлянето и извозването на строителни материали доста тежка, сложна и дори рискована задача. Изискват се умения, екипировка и техника, за да се осъществи ефективна и безопасна обработка на строителни отпадъци.
  • Чували за строителни отпадъци – те са подсилени, за да издържат на натоварването и на влиянието на различни вещества. Ушити са така, че да се пълнят лесно и да побират повече.
  • Сметище за строителни отпадъци – отново поради специфичния състав на строителните материали, изхвърлянето им трябва да стане в специализирано сметище, където отпадъците да бъдат обработени. Затова, ако живеете в столицата например, преди да изхвърлите отпадъците след ремонта, трябва да проучите къде се намира специализираното сметище за строителни отпадъци в София. В него специфичният боклук ще бъде депониран отделно и  надеждно изолиран от битовия.

Едва ли ще се справите сами - особено ако няма да изхвърляте строителни отпадъци в София, защото не във всички населени места има обособени депа за строителни отпадъци. Затова рационално е да се обърнете към специализирана фирма за извозване на строителни отпадъци. Служителите на фирмата за изхвърляне на отпадъци ще съберат строителните  материали в специални чували и ще транспортират боклука до точното строително сметище с професионални контейнери за строителни отпадъци тип лодка.

Така, при всички случаи, ще спестите разправии и мъки по товарене и разтоварване на строителни отпадъци. А е много вероятно да си спестите и глоба – защото неправилното изхвърляне на строителни отпадъци силно уврежда околната среда.

Затова не се колебайте. Свържете се с ХИПО-3 ЕООД и решете казуса „изхвърляне на строителни отпадъци в София“.

 

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment