Кратка равносметка след пролетното почистване

София. Вследствие на пролетното почистване са транспортирани допълнително 6 880 тона строителни, битови и едрогабаритни отпадъци до депо „Враждебна”. Те са резултат от мобилизиралите се граждани да почистят домовете и дворните места от ненужни вещи. Това каза инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат, за  във връзка с пролетното почистване, продължило близо месец. По думите ѝ, все по-положително става отношението на столичани към зелените площи. „Има граждани, които държат да спират автомобилите си под прозорците, а даже и в зелената площ, но има много граждани, които искат да си направят цветни пространства в междублоковото пространство”, заяви тя. Директорът на Столичния инспекторат обясни, че са зачестили и сигналите на граждани, изпращащи ясни снимки, от които се виждат регистрационните номера на спрели коли в зелените площи. „Те са готови да станат свидетели - по актовете ние издирваме собствениците на автомобилите чрез КАТ и съответно нарушителите получават актове за това, че са си позволили да паркират на детски площадки или върху зелените площи”, уточни инж. Веска Георгиева.
Тя определи кампанията по пролетното почистване като успешна. „В сравнение с 2015 г. имаме близо 4 500 доброволци повече. Все повече хора се интересуват от това малко да облагородят средата, в която живеят”, посочи инж. Георгиева. „Благодаря на фирмите по почистването, които като дарение извозваха постоянно едрогабаритните отпадъци, за да не се затрупват тротоарите”, подчерта тя. „Ще продължим да работим по възстановяването на екопътека от Мърчаево в посока парк „Витоша”, по предложение на кмета на Мърчаево. Нашата роля при пролетното почистване е да координираме нещата, а кметовете сами осигуряваха и спонсори, доброволци и самите те участваха”, добави инж. Веска Георгиева. „Когато работим заедно, се постигат добри резултати, надявам се да ги запазим”, допълни директорът на Столичния инспекторат.
Милослава АНГЕЛОВА

За Хипо-3 ЕООД

Хипо-3 ЕООД е лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци за София и Бургас. От нас може да наемете контейнери (4 куб. и 7 куб.) и техника за извозване на строителни и битови отпадъци. Фирмата разполага с багер, който може да наемете. Свържете се нас на телефони: 0878 88 43 92 и 0878 55 24 12. Може и да ни пишете на: hipo3.trans@gmail.com или през формата за контакти тук

No Comments Yet.

Leave a comment